11 października 2007 w Centrum Wsparcia Kolping Praca w Porębie Żegoty odbyło się spotkanie z okazji kursu florystycznego. Beneficjentki projektu „Praca Tak – Twoją drogą do pracy” przygotowały stół regionalny ozdobiony własnoręcznie wykonanymi kompozycjami kwiatowymi. Na spotkaniu można było spróbować produktów z całej Małopolski. Na stole znalazły się różnego rodzaju tradycyjne sery, wędliny, dżemy, miody, pieczywo i ciasta. Ubrane w krakowskie stroje uczestniczki szkolenia opowiadały o rodzajach regionalnych przysmaków oraz o metodach konserwacji suchych kwiatów i sposobach układania kompozycji kwiatowych. Przy kawie i herbacie można było lepiej się poznać, a także dowiedzieć z  jakimi problemami borykają się uczestniczki projektu.
W spotkaniu uczestniczyli także zaproszeni goście: Łukasz Dulowski (dziennikarz gazety „Przełom”), Anna Wójtowicz i Paweł Łyszczarz (ZCDK Kraków), Jolanta Ryszka (kierownik lokalny projektu „Praca Tak…” w Chełmku), Alicja Zielińska (dyrektor Agro Salonu - firmy organizującej szkolenie) oraz pracownicy Centrum Wsparcia Kolpinga-Praca w Porębie Żegoty.