Pierwsze warsztaty w Wadowicach

W dniu 20.03.2007r. Centrum Wsparcia „Kolping- Praca” w Wadowicach rozpoczyna pięciodniowe warsztaty grupowe z doradcą zawodowym, obejmujące dwie sesje: „Ja i moje możliwości” i „Warsztaty aktywnego poszukiwania pracy” (w ramach projektu „Praca TAK twoją drogą do pracy”). W zajęciach weźmie udział dziesięciu beneficjentów zarejestrowanych w Urzędzie Pracy od ponad 24 miesięcy jako osoby bezrobotne.

Po zakończeniu warsztatów, 27 marca br. osoby rozpoczną kurs: „Obsługa  komputera i urządzeń biurowych, st. I”, który odbędzie się w Wadowicach. Podczas 140 godzin szkolenia prowadzonych przez doświadczonego wykładowcę beneficjenci projektu przyswoją sobie obsługę programów Word, Excel i Power Point. Zdobędą również umiejętność obsługi urządzeń biurowych i nauczą się praktycznie wykorzystywać zasoby Internetu. Warto wspomnieć, iż uczestnikom warsztatów i szkoleń zwracane są koszty dojazdu na zajęcia.

Obecnie, Centrum Wsparcia „Kolping- Praca” w Wadowicach przyjmuje zgłoszenia osób zarejestrowanych w UP powyżej 24 miesięcy, zainteresowanych uczestnictwem w kursach: „Warsztat profesjonalnego handlowca- kurs dla sprzedawców i przedstawicieli handlowych” i „Opiekun osób starszych i dzieci”. Ilość miejsc ograniczona!

ZAPRASZAMY